Logisztikai és disztribúciós központot hoz létre, valamint bővíti gyártási kapacitását Miskolcon a Bosch

A két, összesen csaknem 70 milliárd forint értékű beruházás a vállalat ellátásilánc-hálózatát erősíti

• Új, magas automatizáltságú raktári struktúra a növekvő raktározási- és disztribúciós igények kiszolgálására
  • Bővül a legmodernebb akkumulátorok és elektromos kéziszerszámok gyártása

Budapest, Miskolc – A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója tovább erősíti az elektromos kéziszerszám üzletághoz tartozó miskolci telephelye jelentőségét. A Robert Bosch Power Tool Kft. 2024 végéig két, összesen csaknem 70 milliárd forint értékű beruházást valósít meg. A vállalat a folyamatosan növekvő raktározási és elosztási igények miatt több mint 54 milliárd forintból logisztikai és disztribúciós központot hoz létre Miskolcon, emellett pedig több mint 15,7 milliárd forintot fordít gyártási kapacitásának bővítésére. A két beruházáshoz a magyar állam egyedi kormánydöntés (EKD) alapján összesen mintegy 10,2 milliárd forint utófinanszírozás keretében nyújtható, vissza nem térítendő készpénz támogatást biztosít. A beruházásokról szóló bejelentésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Szászi István, a magyarországi Bosch csoport vezetője, valamint Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója. „Nemzetközileg is magas színvonalú technológiai infrastruktúránknak, szaktudásunknak és elkötelezettségünknek köszönhetjük kiemelkedő eredményeinket. Ez a beruházás jól mutatja a miskolci gyár jelentőségét a vállalatcsoporton belül” – hangsúlyozta Fükő László.

Zökkenőmentes kiszolgálás a nemzetközi ellátásilánc-hálózatban
A nagyszabású beruházás célja egy magas automatizáltságú raktári struktúra kialakítása a Miskolci Ipari Park területén. A közel 100 000 négyzetméteres komplexum több kiemelten fontos logisztikai funkciót lát majd el. Az új létesítmény a vállalatcsoport elektromos kéziszerszám üzletágának egyik meghatározó késztermékelosztó raktára lesz a kelet-európai régióban, a 2017-ben átadott, többek között csomagolási tevékenységet végző Regionális Szolgáltató Központ is ide költözik, illetve késztermék- és alapanyag raktárként is működik majd.

A miskolci logisztikai központ a Bosch mintegy 780 raktárból álló nemzetközi ellátásilánc-hálózatának része. A Bosch 37 ezer munkatársa foglalkozik beszerzéssel és logisztikával világszerte, naponta mintegy 230 gyárat látnak el alkatrészekkel és nyersanyagokkal. Meghatározó feladatuk, hogy a Bosch ügyfeleinek magas szintű kiszolgálása érdekében az egész értékfolyamat során folyamatos, fenntartható és rugalmas ellátási láncot működtessenek.

Kapacitásbővítés a felhasználói élmények optimalizálása érdekében
A miskolci kéziszerszámgyár 2018-ban a kiemelkedő technológiai infrastruktúra, a speciális szaktudás és a magas gyártási volumen alapján a Bosch csoport elektromos kéziszerszám üzletágának európai akkumulátor gyártási kompetencia-központja lett. A most bejelentett kapacitásbővítő beruházás új, innovatívabb akkumulátorok, illetve vezeték nélküli kézi-, valamint kerti szerszámok fejlesztésére és gyártására ad lehetőséget.

A Robert Bosch Power Tool Kft.-ről
A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, és szerepe mára nem csupán a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó. A több mint 3800 munkavállalót foglalkoztató vállalat elektromos kéziszerszámok, kertigépek, valamint az ezekhez tartozó akkumulátorok, és eBike-akkumulátorok fejlesztésével és gyártásával, illetve famegmunkáló professzionális elektromos szerszámok összeszerelésével foglalkozik. A vállalat – amellett, hogy magas színvonalú duális képzést indított – a térség egyik fő foglalkoztatójává vált, és számos kis- és középvállalkozást emelt stratégiai partnerévé. A színvonalas, jövőbemutató innovációkkal pedig a régió fejlődését is segítik.

Címkék: Bosch, Miskolc, logisztika, bővítés, ellátásilánc, raktár