Define your privacy settings

Withdrawal

In our privacy settings you may withdraw your consent given here at any time with effect for the future. For further information please refer to our data protection policy / corporate information.

You can adjust your privacy settings here

Use the checkbox to grant us your consent or withdraw granted consent with effect for the future.

Újabb Bosch beruházás Magyarországon

• Hat milliárd forintból épül fel a Bosch új központi bázisa Magyarországon
  • Már a hatszázadik mérnököt szerződtették a Budapesti Fejlesztési Központba
Újabb Bosch beruházás Magyarországon

Budapest – Megkezdődött a Bosch vállalatcsoport új központi bázisának építése Budapesten. Az új létesítmény ad majd helyet a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának és több más részlegének, így a gépjármű-felszerelések és az elektromos kéziszerszám üzletágaknak, az adminisztrációs osztályoknak, valamint a budapesti Bosch Rexroth Kft.-nek is. A komplexum két ütemben épül meg. Az első épület alapkövét 2011. október 19-én tették le, az építkezés 2013 elejére fejeződik be. Ez 6 milliárd forint értékű beruházást jelent. A fejlesztés második üteme jövőre kezdődik és 2014-ben zárul.

A Budapesti Fejlesztési Központ a Bosch gépjármű-technológiai fejlesztéseinek innovációs bázisa, ami jelenleg bérelt épületben működik a Gyömrői úton. Miközben az alapkőletétellel megindult a Bosch újabb nagyberuházása, a Budapesti Fejlesztési Központ már a 600. mérnököt is felvette. Az építkezés kezdetét megelőzően a technológiák és szolgáltatások vezető beszállítója egy csaknem 32 000 m2-es telket vásárolt meg a mostani telephely mellett.

Bosch: hosszú távú elkötelezettség Magyarország mellett

Az új beruházás jelentőségét, a Bosch elkötelezettségét az új munkahelyek teremtése mellett az alapkőletételen is méltatta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára: „Őszinte örömmel tölt el, hogy a Bosch újabb jelentős beruházást indított hazánkban. Ez is azt bizonyítja, hogy megéri Magyarországon befektetni és hosszú távon gondolkodni. Támogatunk minden olyan kezdeményezést, ami értéket teremt, a munkára, a valódi teljesítményekre épül. A Bosch ebben élenjáró Magyarországon.”

Az alapkövet együtt tette le Thomas E. Beyer, a magyarországi Bosch csoport vezetője, Czomba Sándor államtitkár, Jan Peter Stadler a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője, Ács István a Bosch Rexroth Kft. ügyvezető igazgatója és Kovács Róbert, az új központnak helyet adó X. kerület polgármestere. Thomas E. Beyer elmondta: ”a Budapesti Fejlesztési Központ új épülete nemcsak színvonalas feltételeket teremt az innovációs munkához, hanem a cégcsoport egészének fejlődését, hosszú távú növekedését is szolgálja. A Bosch ezzel az új beruházással ismételten elkötelezte magát hosszú távon a magyar szaktudás és a magyar mérnökök mellett.”

Tags: új, Bosch, beruházás, Magyarország, Budapest, 2011, Budapesti, Fejlesztési, Központ

Mónika Hack